Er zijn verschillende mogelijkheden om het fort te bereiken. Met de auto of op de fiets, met een touringcar of met het openbaar vervoer. Bij publieksevenementen raden wij aan om met de fiets te komen vanwege de noodzaak tot parkeren op afstand van het fort. De fiets is dan handiger.
Voor parkeren wordt 4 Euro per motorvoertuig berekend.


Grotere kaart weergeven

 

Met de auto

Vanaf de A12 of vanaf Bunnik

Vanaf de snelweg A12 neemt u de afslag Bunnik. Als u vanuit Utrecht komt, gaat u aan het einde van de afrit linksaf, onder de A12 door, vervolgens bij de stoplichten rechtsaf Bunnik in. Als u vanuit de richting Arnhem komt, gaat u aan het einde van de afrit bij het stoplicht rechtdoor Bunnik in. U rijdt Bunnik helemaal door en volgt de provinciale weg richting Utrecht. Eenmaal Bunnik door passeert u na enige tijd het bord Rijnauwen, 400 meter verder kruist het fietspad bij een stoplicht de doorgaande Koningslaan. Hier staat links restaurant Vroeg. U gaat hier linksaf het gehucht Vechten door, het spoor over en via een tunneltje onder de A12 door. Direkt na dit tunneltje gaat u rechtsaf en rijdt u het parkeerterrein van fort Vechten op.

Vanuit Utrecht
U gaat vanuit Utrecht richting Bunnik via de Gansstraat of langs stadion de Galgenwaard. In beide gevallen komt u op de provinciale weg richting Bunnik (de Koningsweg) terecht. U steekt de A27 over en volgt de Koningsweg tot Amelisweerd en restaurant Vroeg, Hier gaat u rechtsaf het gehucht Vechten door, het spoor over en via een tunneltje onder de A12 door. Direkt na dit tunneltje gaat u rechtsaf en rijdt u het parkeerterrein van fort Vechten op.

Met de fiets

Vanaf Bunnik

Vanaf Bunnik gaat u richting Utrecht. Eenmaal Bunnik door passeert u na enige tijd het bord Rijnauwen (u fietst parallel aan de provinciale weg), 400 meter verder kruist het fietspad bij een stoplicht de doorgaande Koningslaan. U steekt hier de weg over. Er staat links restaurant Vroeg. U gaat hier linksaf het gehucht Vechten door, het spoor over en via een tunneltje onder de A12 door. Direkt na dit tunneltje ligt rechts het parkeerterrein van Fort Vechten. Deze fietst u op richting de entree loopbrug. Halverwege staan fietsenrekken waar u uw fiets kunt neerzetten en loopt u verder naar de entree.

Vanuit Utrecht
U gaat vanuit Utrecht richting Bunnik via de Gansstraat of langs stadion de Galgenwaard. In beide gevallen komt u op de provinciale weg richting Bunnik (de Koningsweg) terecht. U steekt de A27 over en neemt dan de eerste afslag rechts richting Boerderij Mereveld. U kunt deze weg volgen tot de eerste afslag links (u fietst nu langs het spoor en bent net onder een viaduct (A12) door gefietst). U neemt deze afslag naar links. U fietst nu op de Marsdijk. U fietst de Marsdijk helemaal uit tot aan de splitsing met de Achterdijk. Hier gaat u links en direct weer links, dan fiets u het parkeerterrein van het fort op. Halverwege staan fietsenrekken waar u uw fiets kunt neerzetten en loopt u verder richting de loopbrug en entree.

Vanuit Zeist
U fiets naar Slot Zeist en vanuit daar richting Bunnik via de Koelaan. U blijft de weg volgen totaan de T-splitsing met stoplichten (er zitten een paar bochten in en u steekt de Kromme Rijn over). Hier gaat u rechtsaf, richting Utrecht. Eenmaal Bunnik door passeert u na enige tijd het bord Rijnauwen (u fietst parallel aan de provinciale weg), 400 meter verder kruist het fietspad bij een stoplicht de doorgaande Koningslaan. U steekt hier de weg over. Links staat restaurant Vroeg. U gaat hier linksaf het gehucht Vechten door, het spoor over en via een tunneltje onder de A12 door. Direkt na dit tunneltje ligt rechts het parkeerterrein van Fort Vechten. Deze fietst u op richting de entree loopbrug. Halverwege staan fietsenrekken waar u uw fiets kunt neerzetten en loopt u verder naar de entree.

Vanuit Houten
Vanuit Houten zijn er twee mogelijkheden: via het westen en via het oosten.
Via het westen fietst u richting Oud-Wulven naar de Oud-Wulfse Weg. Deze weg volgt u net zolang tot u bij het spoor uitkomt. U fietst via de tunnel onder het spoor door en vervolgt de weg. U neemt de eerste afslag rechts. U fietst nu op de Marsdijk. U fietst de Marsdijk helemaal uit tot aan de splitsing met de Achterdijk. Hier gaat u links en direct weer links, dan fiets u het parkeerterrein van het fort op. Halverwege staan fietsenrekken waar u uw fiets kunt neerzetten en loopt u verder richting de loopbrug en entree.
Via het oosten fietst u richting Bunnik / Odijk naar de Rijsbruggerweg. Aan het einde van deze weg (T-splitsing) gaat u linksaf de Achterdijk op. Deze blijft u volgen tot net voor het tunneltje onder A12. Hier ligt links het parkeerterrein van het fort. Deze fietst u op tot de entree loopbrug. Halverwege staan fietsenrekken waar u uw fiets kunt neerzetten en loopt u verder naar de entree.

Openbaar vervoer

Fort Vechten is ook met het openbaar vervoer te bereiken. De wandeling vanaf het station is +/- 15 minuten, vanaf de bushalte  duurt het +/- 5 minuten. In Bunnik is een station waar treinen uit de richting Arnhem en Utrecht stoppen. Voor treintijden, kijk op www.ns.nl. Vanuit het station gaat u naar het zuiden (richting snelweg) en neemt de voetgangersbrug over de A12. Onder aan deze brug gaat u rechtsaf richting het tankstation en volgt de parallelweg. Bij het tunneltje onder de A12, steekt u de weg (de Achterdijk) over en loopt u schuin rechtdoor het parkeerterrein van Fort Vechten op naar de entree loopbrug.

Met de bus neemt u lijn 41 vanuit Utrecht of Wijk bij Duurstede. U stapt uit bij Halte "Amelisweerd" (restaurant Vroeg). Voor het nazoeken van bustijden kunt u terecht op: www.9292ov.nl. Vanaf de bushalte loopt u door het gehucht Vechten richting Houten. U loopt dan via de spoorovergang onder de A12 door en direct na het tunneltje ligt rechts het parkeerterrein naar het fort. U loopt via parkeerterrein naar de loopbrug met entree.

Parkeren

Parkerenkosten tijdens evenementen: 2,00 euro.
Het fort heeft een nieuwe parkeerplaats buiten het fort. Deze parkeerplaats ligt schuin tegenover Achterdijk 21, in de hoek van de A12, de Achterdijk en de Marsdijk. Vanaf de parkeerplaats gaat u via een voetpad, brug en coupure naar het fort. Het adres van de parkeerplaats is niet hetzelfde als dat van het fort.
Gebruikt u een routeplanner? Voer dan het adres in: Achterdijk 21, Bunnik. 

Het is niet mogelijk om op het fort te parkeren. Personen die gehandicapt of slecht ter been zijn, kunnen door hun chauffeur afgezet en opgehaald worden bij de poort van het fort aan de Marsdijk. De auto dient vervolgens op het parkeerterrein geparkeerd te worden.